کافه بورس

آموزش و تحلیل بورس تهران

کافه بورس

آموزش و تحلیل بورس تهران

نرم افزار مدیریت سبد سهام بان

افزونه تابلو خوانی MetaTSE

بورسدان

دسترسی سریع

تمدید اعتبار کد فعالسازی نرم افزار سهامبان

نرم افزار مدیریت سبد سهامبان

نرم افزار هوشمند مدیریت سبد سهامبان

اهم صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در مجلس

چهارشنبه, ۲۲ فروردين ۱۳۹۷، ۰۷:۳۹ ب.ظ

ولی اله سیف، رئیس کل بانک مرکزی که روز سه شنبه ۲۱ فروردین ماه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته و به تشریح وضعیت کنونی فضای بازار ارز پرداخته است. در زیر نکات مهم این جلسه ارائه گردیده است.

 

 

» اقدام ستاد اقتصادی دولت و بانک مرکزی درباره تک نرخی کردن نرخ ارز، بهترین تصمیم در این مقطع زمانی است؛ هرچند این قیمت ثابت نمی ماند و در طول سال پنج یا شش درصد نوسان خواهد داشت.

» عامل انتظارات در شرایط بازار بسیار موثر است که هم جنبه مثبت دارد و هم جنبه منفی؛ در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ دیدید که چگونه با این عامل انتظاری مثبت نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان تا مرداد ماه و بدون استقرار دولت جدید به زیر ۳ هزار تومان رسید.

» عدم اطمینان نسبت آینده نیز اثر منفی بر بازار دارد و در بازار التهاب ایجاد می کند که البته دشمنان نیز از همین رویکرد برای به هم زدن بازار استفاده می کنند.

» در هر کشوری با هر میزان اقتدار ذخایر ارزی، وقتی یک انتظار منفی پیش آید و نگرانی نسبت به آینده ایجاد شود، باید با آن مقابله کرد، چرا خودمان التهاب آفرینی کنیم، شما (نمایندگان) کمک کنید زیرا همه در یک کشتی نشسته ایم.

» تعادل لازم در منابع و مصارف ارزی وجود دارد.

» در روش جدید، سامانه ای ایجاد  شده است که همه ارزهای ناشی از صادرات نفتی و غیرنفتی و هرگونه درآمد ارزی کشور، وارد سامانه شود؛ ضمن آنکه همه مصارف ارزی کشور نیز در آن پاسخ داده می شود.




» بازار ارز در در تعطیلات نوروزی سال های گذشته تا ۱۵ فروردین هیچ تحرکی نداشت اما فقط در فضاهای تلگرامی و شبکه های مجازی قیمت هایی  توسط کانال هایی مشخص اعلام می شد.

» سال گذشته اقداماتی را به صورت بسته اجرا کردیم؛ تصمیم هایی که همه اقتصاددانان و صاحب نظران آن را تایید کردند. تنها موردی که دوستان اعتراض داشتند، درباره نرخ سود سپرده بود. اکنون برخی به ما می گویند انجام این کارها هیچ وقت مصلحت نیست؛ اما فقط نرخ سپرده را بالا ببریم که من به هیچ وجه آن را به مصلحت اقتصاد کشور نمی دانم.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت: اقدام ما دوره دو هفته ای بود و تمام شد؛ مشابه این کار را در سال ۱۳۹۳ انجام دادیم که نگران رشد نقدینگی بودیم و بانک مرکزی اوراق مشارکت منتشر کرد؛ بر این اساس نرخ سود سپرده را به ۲۳ درصد رساندیم.

» ردپاهایی از توطئه ها در کشورهای همسایه وجود دارد؛ باید آرامش خود را حفظ کنیم و به دشمنان اجازه ندهیم که به موفقیت اقدامات خود امید ببندند.

» قرار نیست مبلغ ۴۲۰۰ تومان نرخ تعیین شده برای دلار ثابت بماند تا اشتباهات گذشته تکرار شود؛ بلکه متناسب با متغیرهای اقتصادی این نرخ حرکت می کند؛ ممکن است در طول سال پنج یا شش درصد نیز نوسان داشته باشد که اشکالی ندارد و در همه دنیا این وضعیت برقرار است.

» کالای قاچاق از منابع ارزی کشور تامین می شود و باید جلوی آن را گرفت.

» چرا باید ثروت ملی بی حساب از کشور خارج شود و بعد نگران فشار تقاضا باشیم که قیمت ها را بالا می برد؛ باید اینها را کنترل کنیم؛ این مدل کنونی این امکان را به ما می دهد.

» دیگر نرخ مبادله ای وجود ندارد؛ فقط نرخ ۴۲۰۰ تومان را برای دلار داریم و نرخ بیش از این هم قاچاق است.

سیف افزود: نرخ مبادله ای و سامانه سنا که هر دو مربوط به بانک مرکزی است، از این پس ۴۲۰۰ تومان خواهند بود؛ با قاطعیت می گویم با این رقم، همه نیازهای منطقی کشور تامین می شود و حتی می توانیم ارز مورد نیاز دانشجویان، بیماران و مسافران را نیز از طریق بانک ها تامین کنیم.


» نیروی انتظامی همه صرافی های غیرمجاز را می بندد. رئیس کل بانک مرکزی با تایید زیاد بودن تعداد صرافی های مجاز بر سخت گیری برای بسته شدن تعدادی از این صرافی ها تاکید کرد و گفت: با وجود گشایش های ایجاد شده در روابط بانکی بین المللی پس از برجام، هنوز ارتباطات بانکی ما  طبیعی نیست، هنوز در جاهایی که مشکل داریم، صرافی ها به کمک می آیند.

» بازپرداخت سود سپرده های ارزی، به صورت ارز است. در دوره ای، سود ریالی به این حساب ها پرداخت شد که اعتماد را از بین برد؛ بانک مرکزی موظف است اگر کسی حساب سپرده ارزی داشت، با سود متعارف ارز دریافت کند.

» پیش بینی های لازم انجام شده که بانک مرکزی در کنار نرخی که بانک به سپرده گذار ارزی می دهد، مقداری بر آن می افزاید تا برای بانک صرفه اقتصادی داشته باشد و انگیزه لازم را برای جمع آوری منابع ارزی ایجاد کند.

» بانک ها می توانند این منابع را با نرخ های بالاتر نزد بانک مرکزی سپرده گذاری کند و در این زمینه تضمین های لازم را داده ایم.

» سیف اظهار داشت: زمانی که حراج سکه آغاز شد، سکه ۲۰۰ هزار تومان حباب قیمتی داشت اما با حراجی پایین آمد؛ اکنون نرخ سکه با قیمت های کاذب ارز تطبیق دارد اما وقتی دلار ۴۲۰۰ تومان تعیین شده، نرخ سکه نیز باید تعدیل شود.

» وی گفت: امروز دلار نقشی در تجارت خارجی ما ندارد و در حال حذف شدن است و یورو در آینده به ارز گزارشگری ایران در آینده تبدیل می شود، البته مقدماتی دارد که در حال آماده سازی آن هستیم.

» روند قیمت دلار در پنج سال گذشته این بوده که در سه ماهه سوم سال به دلیل پایان سال میلادی و تسویه حساب ها فشار تقاضا در بازار داریم اما در سه ماهه چهارم روند نزولی می شود. در سه ماهه سوم پارسال وقتی دیدیم این روند ادامه یافته، تلاش کردیم با تزریق منابع، شرایط را متعادل کنیم؛ فکر می کردیم از دی ماه روند نزولی آغاز می شود اما دو موضوع یکی التهابات بین المللی و دیگری محدودیت ها در تامین اسکناس، مانع از آن شد.

» در مساله ارز، دو موضوع وجود دارد؛ یکی منابع ارزی کافی که هیچ مشکلی از این بابت نداریم و دیگری مساله اسکناس که بازار ما به دلیل عدم امکان استفاده مسافران عازم خارج از کارت های بین المللی، همه اسکناس نقد لازم دارند که باید تامین کنیم.

» اواخر سال گذشته شرایطی ایجاد شده بود که اسکناس به موقع تامین نشود، اظهار داشت: بزرگترین عاملی که اجازه نمی داد پیش بینی های بانک مرکزی عملیاتی شود، تشدید این التهابات بود.

» نرخ ۴۲۰۰ تومان، نرخ بر مبنای مدل شناور مدیریت شده قانونی و تکلیفی بانک مرکزی است که مصوبه مجلس را پشتوانه خود دارد و به هیچ وجه هدف ما تثبیت نرخ ارز نیست زیرا اگر بخواهیم تثبیتی عمل کنیم، اشکال جدی درست می کند.



» در پاسخ به برخی نقدها و نظرهای نمایندگان درباره اینکه درآمد ناشی از فروش ارز مداخله ای در کجا مصرف شده است، گفت: طبق قانون به هر میزانی که در بازار آزاد مداخله می کنیم، رقم آن به یک حساب متمرکز در خزانه داری کشور واریز می شود.
» تورم انباشته ۸۲ درصد بوده است . رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه چرا به نرخ ارز از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود ۴۰ یا ۵۰ درصد افزوده شده است، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون تورم انباشته ما ۸۲ درصد بوده است اما با نرخ ۴۰ درصد، قیمت دلار ۳ هزار تومانی سال ۱۳۹۲ اکنون به ۴۲۰۰ تومان رسیده است. البته در زمان هایی که نرخ ها بالاتر از این رقم بود، با توجه به تورم انباشته، آن ارقام توجیه داشت اما تنها چیزی که قابلیت دفاع ندارد، نوسان های شدید است که در اقتصاد مشکل ایجاد می کند.


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی