قطع گاز سیمان یا کلینکر؟! خبری که وارونه انعکاس داده شد!!
چهارشنبه, ۲۴ دی ۱۳۹۳، ۰۱:۵۵ ب.ظ
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن سیمان در پاسخ به سنا، قطع گاز و پملپ مخازن مازوت شرکت های سیمانی و توقف تولید کلینکر را در جهت سودآوری شرکت های سیمانی خواند و گفت: با توقف کلینکر تعدیل مثبت برای درآمدهای شرکت های سیمانی در راه است. برخلاف خبرهایی که در برخی سایتها مبنی بر قطع گاز تولید سیمان منتشر شده است، این قطعی گاز منحصر به تولید کلینکر (ماده اولیه سیمان) است.
وی توضیح داد: موجودی کلینکر در شرکت های سیمانی به قدری زیاد است که احتمال این می رفت که در صورت تداوم تولید، از کیفیت این ماده اولیه کاسته شود و با توجه به اینکه این صنعت جزء ثروت ملی کشور است، صلاح را در این دیدیم که تا زمانی که در انبار شرکت های سیمانی به قدر نیاز داخل و صادرات، کلینکر موجود است، گاز این واحدها و در نتیجه تولید این ماده اولیه قطع شود.
وی درباره اثر این اقدام برای شرکت های سیمانی گفت: کاهش مصرف انرژی آن هم در پیک زمان مصرف گاز، باعث افزایش درآمد شرکتهای سیمانی می شود علاوه بر این طی تفاهم نامه ای که با وزارت نفت در خصوص قطع گاز این واحدها داشتیم مقرر شد وزارت نفت بابت این همکاری شرکت های سیمانی مبلغی را به عنوان سوبسید پرداخت کند که در این مدت سوخت رسانی و گاز رسانی مصارف خانگی و سایر صنایع بدون مشکل انجام گیردصورت پذیرد.
وی در خصوص اینکه درآمد حاصل از این اقدام هزینه های جاری شرکت های سیمانی را پوشش می دهد، خاطر نشان کرد: نکته قابل اهمیت دیگر در این خصوص این است که سیمان به اندازه کافی تولید خواهد شد و بازار سیمان تأثیری از این بابت نخواهد دید اما چون شرکت ها از این پس به قدر نیاز و تقاضای بازار داخل و خارج اقدام به تولید سیمان می کنند رقابتی منفی که هم اکنون بین شرکت های سیمانی برای شکستن قیمت در بازار ایجاد شده، از بین می رود.
شیخان اظهار داشت: هم اکنون به دلیل مازاد تولید کلینکر و پر شدن انبارها تولید سیمان بیش از ظرفیت نیاز بازار داخل و خارج شده که رقابت منفی را در قیمت گذاری این صنعت ایجاد کرده که با قطع تولید کلینکر شرکت های سیمانی به میزان مورد نیاز بازارهای داخل و خارج سیمان تولید می کنند و در نتیجه اقدام به شکستن قیمت نمی کنند که همین امر درآمد شرکتها را افزایش می دهد.
این مقام مسوول صنعت سیمان این اقدام را در جهت منافع ملی کشور خواند و گفت: علاوه بر اینکه با قطع گاز در بخش کلینکر ارائه خدمات سوخت رسانی به سایر واحدهای صنعتی و خانگی برای دولت آسانتر می شود، شرکت های سیمانی هم از جهت کاهش هزینه و هم از جهت افزایش قیمت سیمان درآمد بهتری را کسب می کنند و این اقدام یک نقطه عطف برای صنعت سیمان خواهد بود.